Sider

mandag 11. juli 2011

Frysetøy med Agar-agar

I dag har jeg rensa ei kasse med jordbær og rørt med Agar-agar som tykningsmiddel.

Jeg brukte 1,5 - 2 ss agar-agar på ca 3 kg bær
Jeg kutta ut vanlig frysepulver fordi det inneholder jo noe gelatin bl.a.  som jo igjen er basert på
svineprodukt.

I stedet for sukker benyttet jeg sukrin og cocos-sukker, samt litt Bjørkesøt.

Mengde m søtning; tilsammen ca 250- 300 gr på ca  3 kg bær
Mange syns nok kanskje det er bedre med mer søtningstilsetting, mens vi syns den naturlig søtningen er
best.

Ja, jordbær? skal man spise det egentlig da?
Nei, jeg , som bruker B17 og som bør stadig holde best mulig ph, burde ikke spise bær generelt og
ikke jordbær spesielt.

Samtidig er jordbær de beste bær som finns. Og ikke minst er det godt med en burk frysetøy fra
fryseren når høsten er her og vi går vinteren i  møte.
Det er jo velsmakende både på brødskiva og til dessert-variasjoner.

For familien forøvrig er det utenkelig å ikke ha frysetøy av jordbær i fryseren.

Syltetøyet var finfint både i smak og konsistens før jeg putta det i fryseboksen.
Så får vi se til høsten hvordan konsistensen er når det tines til bruk.
Det kan være det er noe tykk , kanskje gele-aktig i konsistensen da .
Men time will show. :-))

Men sunt vil det ihvertfall være :-)

1 kommentar:

  1. Syltetøyet m Agar-Agar viste seg å være "akkurat passe" slik vi ønsket det skulle være.
    Det var ikke for tykt i konsistensen, heller tynt. Og søt-smaken var naturlig og ikke påvirket av søtning-smak.
    Vi er fornøyd, noen ville kanskje hatt det mer søtlig som annet syltetøy vanligvis er.

    SvarSlett