Sider

søndag 6. februar 2011

Ingefær

Igjen med henvisning til Servan-Schreiber:

Ingefærrot:
-effektiv antioksidant
-virker antiinflammatorisk mot enkelte kreftceller og bidrar til å redusere dannelse av nye blodårer
-uttrekk til te bidrar til å redusere kvalme under cellegift- og strålebehandling


Anvendelse:
-rasp litt ingefærrot til grønnsaker i wok el. stekepanne
-rasp litt ingefær i presset limesaft (evt + litt agavesaft om du ønsker litt søtere smak) og ha over frukt, som marinade.
-skjær ei skive (el flere) av ingefærroten og la dem trekke i kokende vann i 10-15 minutter. Kan drikkes både kald og varm.  (kryst gjerne noen dråper sitron oppi)

Praktisk effekt:
Begynnende forkjølelser, følelse av litt høy syreinnhold i blodet (eks etter litt vin-inntak), kvalme og tendens til svimmelhet; en kopp ingefær-te "klarner opp" , slik vi alle har erfart her i huset.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar