Sider

onsdag 22. september 2010

Møteplassen i Kreftforeningens regi

For første gang møtte jeg i dag frem til MØTEPLASSEN, i regi av Kreftforeningen i Tønsberg.
Spesielt givende var det at Margareth Skjelbred var der med kåseri om sitt forfatterskap. Meget givende, inspirerende og relevant, slik jeg opplevde det. En stor forfatter med en sart sjel.
Men også interessant å møte så mange mennesker. Det ble nok mer oppmerksomhet om min egen situasjon enn jeg kunne forutse. Mitt motiv for å møte der var jo å kunne inspirere andre til å «søke sin snu-operasjon». I dag ble jeg utfordret til på sparket å berette om min. Litt om hvor galt det var og om hvor godt livet nå er. Men uffa meg, jeg har ingen oppskrift som verken er lettvint eller skreddersydd for andre. Jeg har «levd en slite-vei» og funnet min sti gjennom en lysne. Jeg vil gjerne være med å motivere andre til å «finne sin». Jeg kan ikke si hva den skal, bør eller må handle om, men jeg kan tenke og si en hel del om alle «kryss for ny tanke» jeg har passert. Og om hvordan det har vært å føle og å gjøre ut i fra det.
Og jeg skønner umiddelbart at det er en sannhet uten modifikasjoner: hvert menneske = sin egen kropp, sin egen diagnose/prognose og sitt eget liv med egne valg. Så handler det om å støtte.
Uansett er Møteplassen et godt tiltak i Kreftforeningens regi.
Nå gjenstår det å se hva /hvem som møtes ved «neste sving».