Sider

tirsdag 19. oktober 2010

Enhver bør vurdere og ta stilling til egen behandling.


Advarer mot cellegift

Cellegiftstativ (Foto: Kate Barth-Nilsen/NRK)
En Trondheim-lege advarer kreftpasienter mot cellegift.
Han hevder i stedet at pasienter er blitt friske av stoffet B 17, som blant annet finnes i aprikoskjerner.
Fylkeslegen i Sør-Trøndelag vil nå se på saken, og vurdere om Helsetilsynet bør varsles, skriver Adresseavisen.
Det er i en video på nettstedet YouTube at lege David De Clive-Lowe og to andre leger forteller om den alternative behandlingen.
Sentralt i behandlingsopplegget er bruk av stoffet B 17, samt kostholdsråd. Ifølge legen hjelper den metabolske terapien i 80 prosent av tilfellene, men bare hvis pasienter ikke har gjennomgått behandling med gift.
Cellegift hjelper bare i 1-2 prosent av tilfellene, og kan faktisk gjøre kreften mer aggressiv, hevder legene i videoen.

- Kan være brudd på loven

Fylkeslege Jan Vaage har ikke sett videoen.
- Men dette høres ikke bra ut. Hvis vedkommende fraråder annen behandling, kan dette komme innunder kvakksalverloven. Og hvis vedkommende er en lege, vil det kunne være et brudd på helsepersonelloven, sier han.
David De Clive-Lowe påpeker at han ikke har sagt at han kurerer kreft.
- B 17 er likevel bare en del av behandlingen. Det er ikke en mirakelmedisin, men må brukes sammen med en endring av livsstil og kosthold. Du er hva du spiser. I tillegg spiller det psykiske en stor rolle. Det handler om en innstilling til livet og til kreften, og metoden er ikke for alle. Du må ha en vilje til å satse, sier De Clive-Lowe.
(©NTB)