Nei å nei; "alternative kaker" ER virkelig ikke noe å sammenligne med ORDENTLIGE kaker. F.eks. ble dommen på krumkakene: "som papir uten sukker"..... hvordan nå papir smaker MED sukker???? Tru´kke jeg gjør flere alternativ jeg; enten spiser man kaker eller så lar man det være trur jeg.
Det hører til denne historien at jeg virkelig reduserte søtning ned til under halvpart av hva som sto i oppskrifta og i tillegg byttet ut sukker med sukrin og ren vanilje uten sukker.
Og det er vel kanskje det viktigste tipset OM man likevel skal gjøre "alternativ bagst":
1) mulig helt ok å bytte ut vanlig sukker med sukrin (pluss evt bittelitt annen søtning)
2) beholde søtningsmengde omtrent på nivå som oppskrifta tilsier.
Men kakene blir jo "alternative" også fordi man bytter ut hvetemel med speltmel f.eks.!!!

PRESENTASJON-jeg er 54-modell,kvinne,sosionom og har bak meg 18 år med kreft - og er fortsatt livsglad og optimist. Det begynte m brystkreft-operasjon som gravid, i 1993, og fortsatte m spredning til skjellett, som medførte 100% uførtrygd fra 2001. Jeg har en lang historie, men har aldri vært i så fin form som det siste halv-annet-året; pr mai 2011. Men det har imidlertid IKKE gjort seg selv. Mitt motiv er å spre entusiasme til andre med kreft, stå på, det nytter.
tirsdag 14. desember 2010
Søte kaker - alternativer
Etiketter:
Søtningsnivå i kaker
Abonner på:
Innlegg (Atom)