Sider

tirsdag 14. desember 2010

Søte kaker - alternativer

Nei å nei; "alternative kaker" ER virkelig ikke noe å sammenligne med ORDENTLIGE kaker. F.eks. ble dommen på krumkakene: "som papir uten sukker"..... hvordan nå papir smaker MED sukker???? Tru´kke jeg gjør flere alternativ jeg; enten spiser man kaker eller så lar man det være trur jeg.

Det hører til denne historien at jeg virkelig reduserte søtning ned til under halvpart av hva som sto i oppskrifta og i tillegg byttet ut sukker med sukrin og ren vanilje uten sukker.

Og det er vel kanskje det viktigste tipset OM man likevel skal gjøre "alternativ bagst":
1) mulig helt ok å bytte ut vanlig sukker med sukrin (pluss evt bittelitt annen søtning)
2) beholde søtningsmengde omtrent på nivå som oppskrifta tilsier.

Men kakene blir jo "alternative" også fordi man bytter ut hvetemel med speltmel f.eks.!!!