Sider

mandag 26. juli 2010

Syrefritt brød- her er oppskrift

Spelt spesialbrød m natron

7 dl siktet speltmel
1-2 dl sammalt spelt
1 dl solsikkekjerner
1 dl speltflak
2 ts havsalt
1 ts natron
1 ss sesam olje
ca 2 ss linfrø er også godt.

2 dl ferdigkokt ris dvs brun ris er bra, men vill ris er aller sunnest.
(Jeg bruker brun naturris som jeg selv har malt til mel, evt rismel kjøpt i innvandrerbutikk eller helsekost) Ris er bindingsmiddel.
Du kan også bruke f.eks boghvete som binding, men husk at smaken er strammere jo mer du bruker av det.

Du blander alt til en grøt, med kalt vann.
Smører en brødform m rapsolje eller vita hjerteolje og heller «grøten» i.
Strø over havsalt og solsikkekjerner.
La stå i 2 timer for å godgjøre seg før
steking 1 t i 215 grader.

Velbekomme.

KNEKKEBRØD

3,5 dl sammalt spelt, grovt
3,5 dl havregryn
1,5 dl sesam frø
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl spelt kli
1 dl valnøtter
1-2 ts Herbamare (urtesalt)
7 dl lunkent vann

Bland alt godt og fordel jevn utover 2 stekebrett.
Sett i ovn på 180 grader – i 10 min
Ta ut og skjær opp til passe biter (pizzahjul er kjekt)
Stek videre i 30 min
Legg så knekkebrødene på rist og inn i ovnen igjen, 15 min m litt åpning på døra for å få sprø og harde knekkebrød.

LYKKE TIL.