Sider

onsdag 1. juni 2011

Brød - uten gjær, uten mel/gluten, uten sukker


En lur og god brødoppskrift "knabbet"/lånt fra Flyvende Tallerken sin side på Facebook:

Enkelt og blodsukkerstabiliserende brød

3 dl store havregryn
2 dl havrekli
1 dl seamfrø
1 dl solsikkefrø
1 ss bakepulver
½ ss fiberhusk
1 ts salt
6 egg
½ dl olivenolje

2 dl mandler
1 dl kokosmasse
1 dl linfrø
3,5 dl vann

Rør sammen de øverste ingrediensene godt sammen i en bolle. Kjør mandler, kokosmasse og linfrø til ”mel” i en mikser. Tilsett vann og kjør på full hastighet til det er jevnt og fint. Hell det over i bollen og rør deigen godt sammen. Hell røra i bakeform kledd med bakepapir. Stek på nederste rille ved 200 grader i ca 50 minutter. La det avkjøles på rist.
Variasjon: du kan gjerne tilsette ulike brødkrydder som karve, korianderfrø, anis eller fenikkel.