Sider

søndag 12. juni 2011

Brennesle - den positive luringen :-)



Via facebook har jeg funnet følgende link, her finner du oppskrift til 
brennesle-suppe bl.a.:


‎-Hvis du har brennesle i hagen din er du heldig, og du må ikke finne på å utrydde dem, sa den kjente franske urtelegen Maurice Mességué.
for 3 timer siden · 
  • Tid for brennelse, som er både nyttige og helsebringende. Bruk den som te, som suppe, som naturlig gjødsel eller til hår- og hudpleie. Her finner du historier, tips og oppskrifter.

    Brenneslesuppe 
    Her er oppskriften til Maurice Mességué fra hans bok ”Naturen har alltid rett”, fra 1972.
    ”Det værste er å plukke dem. Men hvis du nå allerede har luket dem opp av hagen, så kast dem ikke. Fort deg å lage en opplivende suppe.
    Brun en finhakket løk I olivenolje. Bland med finhakket brennelse. Rør I pannen I fem iminutter. Hell over en liter vann. La det koke et kvarter og server med en spiseskje fløte eller en klat smør I hver tallerken. Brenneslene som er så krigerske, er nå blitt fløyelsmyke, de er som kjærteng over gangen”.