Sider

lørdag 5. februar 2011

Om balansebehovet mellom Omega-3 og Omega-6 -fettsyrene i blodet:

Jeg "sakset" fra bladet "Bedre helse" mens jeg satt på venterommet forleden dag:

Mettet fett:
Fete meieriprodukter
KJøtt
Konditorkaker
Tørre kaker og kjeks
Sauser
Hurtigmat

Omega 3:
Fet fisk; laks, ørret, sild, makrell, tunfisk, sardiner, steinbitt og flyndre.
(Nb hvis det ikke er "oppdrettsfisk" som er fóret på "industrielt fór")
Omega 3 finnes i økologiske melkeprodukter. Tran-produkter.

Omega 6:
Plantemargariner
Planteoljer
Majones
Majonessalater
Solsikkeolje
Maisolje
Soyaolje
Druekjerneolje
Sesamfrøolje
Grønne grønnsaker

Omega 9:

Oliven og olivenolje
Rapsolje
Mandler
Avokado
Peanøtter
Paranøtter
Cachewnøtter
Hasselnøtter
Pistasjnøtter

Internasjonale studier viser:
Har du omega3-nivå på over 8 % av fettsyrene i blodet , så gir det mer enn 90% beskyttelse,
Mens omega3-nivå under 4% gir ingen beskyttelse i det hele tatt.

Har du Omega 6-nivå på UNDER 45 så gir det mer enn 90% beskyttelse,
mens verdier OVER 65 ikke gir noen beskyttelse.

Det vises til  Forsker Ola Eide i Itogha. Som forsker ved å gjøre tester på fettsyrebalansen.

Det går an å bestille tester, for egen-testing på : www.ithoga.com