Sider

torsdag 10. februar 2011

Cancerianerens evige dilemma.


Legens ord - min opplevelse; to forskjellige ting.

Ja, ja – så er jeg der igjen; alle odds tilsier at jeg «bør følge legens råd».
Jeg har vært til kontroll , i ny maskin til og med, den som var så støyende og dum mot meg. Men den fotograferer nok bra må jeg tro.
For nå «ser de så mye mer». Og rådet er dermed entydig; ta nå å start faslodex-behandlingen! Hormon-behandling. Igjen. Depot-injeksjon hver 28.dag. Og blodpøvene var «generelt helt ok, med litt høyere kreft-indikator» . Det siste , noe som tidligere ikke har vært «så veldig å vektlegge», men nå «bør vi vektlegge det».
Siden du har vært så lenge uten behandling. På røntkenlegens rapport var uthevet: «avstår stadig fra tilrådelig behandling» i overskriften.
Mine spørsmål ang Faslodex-behandlingen:
Hvilke kjente bivirkninger? Svar: tja, bivirkninger er det jo på alt.Du kjenner vel de fleste av dem.
Hvilke effekt kan forventes? Svar: tja, det virker for noen og andre gir det kanskje ikke effekt på. Vi tror det kan ha effekt for deg.
Hva gjør denne medisinen sml med andre hormonpreparater? Svar; tja, det er i fam med Nolvadex, og/men det hindrer ligsom østrogenet å komme til i tumoren. Mange andre prep. forsøker å hindre selve østrogenet i sin eksitens og virkesomhet.
Hvor lang erfarning med preparatet? Svar: tja, en tre-fire år er det vel blitt nå. Vi syns vi har god erfaring med det.

Min opplevelse:
«De generelle metastaser» slik de beskriver er jeg ikke i stand til å identifisere i smertefølelser, slik jeg vet fra tidligere; hvor «kniv-stikk-kjenslene» har identifisert at kreft-cellene har gjennomslag i sin virksomhet.
Det at jeg «er selvbehandlende» med B17, innebærer at kreftcellene løser seg opp – og jeg tenker at de avfalls-stoffene det blir ut av det kanskje ikke kommer seg ut med en gang. Er det mulig at det er dette «de ser» ?De sier de ser "noe", men de kan ikke spesifisere hva det er de ser. Ihvertfall ikke som jeg greier å oppfatte. Ser de forskjell på avfallstoffer etter sprengte kreftceller og aktive, sinte kreftceller? Det får jeg ikke svar på.
Det at jeg kjenner energi, god form og mener jeg er i et aktivt godt spor – og faktisk, (bank i bordet) ikke har vært rammet av influensa hittil i vinter, tilsier at almen-stilstanden slettes ikke er så værst. Immunforsvaret er bra.Selvom redusert trening og «spise-slurv», særlig gjennom jula, har dempa kondisen noe.

Min konklusjon i denne omgang må bli:
  1. Jeg fortsetter mitt «selvbehandlingsløp» i den tro at det har sin egen effekt, men at det også forhåpentlig kan gjøre at jeg tåler fasolidexen på beste måte.
  2. Jeg tar legens tilrådelige behandling frem til neste kontroll i juni, så vil det vise seg om «det har effekt». Noe som er å håpe på.
  3. Jeg avventer bivirkningene – og håper jeg kan finne en «taklingsform» for de som evt måtte dukke opp.
  4. Og så må jeg nok en runde i det der hærsens MR-spetakkelt i juni igjen. Desverre.

OG SÅNN SKAL DET VEL ALLTID VÆRE Å VÆRE CANSERIANER?


Hm, så ser jeg ut av vinduet; og der er akkurat nå tåka så tett at jeg faktisk ikke ser en eneste meter bortenfor eget gjære.

SÅNN ER DET MED DEN SAKEN.