Grønnsaker av korsblomstfamilien er: Alle kålprodukter: rosenkål, kinakål, brokkoli, blomkål, grønnkål o.a.
Inneholder: sulforafan og indol-3-carbinoler(I3C) som er
meget sterke antikarsinogene (kreftbekjempende) molekyler.
De kan fjerne toksinene i enkelte kreftfremkallende stoffer, hindrer celler i å utvikle setg til krefttumorer,
og
bidrar til selvmord blant kreftcellene og forhindrer angiogenese.
Anvendelse:
Damp kort, eller stek raskt i en wok, sammen med litt olivenolje.
Unngå koking, da dette skader sulforafan og I3C.
Hvitløk, løk purre, sjalottløk, gressløk m.fl.:
Hvitløk : av de første plantene brukt i medisinsk formål, omtalt allerede fra år 3000 f.Kr. !!
Louis Pasteur oppdaget hvitløkens bakteriehemmende virkning i 1858!!
Mye brukt til å forhindre infekjson i bandasjer, og overfor soldater i mangel av annen antibiotika: derfor kallenavnet "russisk penicillin".
Svovelinnholdet i løkfamilien reduserer den kreftfremkallende virkning fra nitrosaminer og n-nitrosos-forbindelser som oppstår når kjøtt grilles for mye og under tobakksforbuk.
Alle medlemmene i løkfamilien bidrar til å regulere blodsukkernivået, hvilket igjen reduserer insulinproduksjon og IGF (og dermed kreftcellevekst).
Anvendelse:
De aktive molekyler frigis når hvitløksfeddet knuses , og tas lettere opp i kroppen om den blandes med litt olje (Oliven).
Oppskåret kan den stekes lett sammen m grønnsaker . kombineres gjerne med litt karri el gurkemeie.
All løk kan spises rå, blandes i salat, eller på ei skive flerkornbrød med økologisk smør eller olivenolje på. Deilig med havsalt over .-)
Husk: virkningen av kombninasjonen av antikreftmat-sorter har større virkning enn "en ting av gangen".
Obs: De nasjonale ernæringsråd og norsk ernæringsforskning handler alt for mye om de enkeltvise mat-sorter, og måles hver for seg. Mens sammensetning av flere er påvist i mange internasjonale studier , til å ha langt større effekt.
Inneholder: sulforafan og indol-3-carbinoler(I3C) som er
meget sterke antikarsinogene (kreftbekjempende) molekyler.
De kan fjerne toksinene i enkelte kreftfremkallende stoffer, hindrer celler i å utvikle setg til krefttumorer,
og
bidrar til selvmord blant kreftcellene og forhindrer angiogenese.
Anvendelse:
Damp kort, eller stek raskt i en wok, sammen med litt olivenolje.
Unngå koking, da dette skader sulforafan og I3C.
Hvitløk, løk purre, sjalottløk, gressløk m.fl.:
Hvitløk : av de første plantene brukt i medisinsk formål, omtalt allerede fra år 3000 f.Kr. !!
Louis Pasteur oppdaget hvitløkens bakteriehemmende virkning i 1858!!
Mye brukt til å forhindre infekjson i bandasjer, og overfor soldater i mangel av annen antibiotika: derfor kallenavnet "russisk penicillin".
Svovelinnholdet i løkfamilien reduserer den kreftfremkallende virkning fra nitrosaminer og n-nitrosos-forbindelser som oppstår når kjøtt grilles for mye og under tobakksforbuk.
Alle medlemmene i løkfamilien bidrar til å regulere blodsukkernivået, hvilket igjen reduserer insulinproduksjon og IGF (og dermed kreftcellevekst).
Anvendelse:
De aktive molekyler frigis når hvitløksfeddet knuses , og tas lettere opp i kroppen om den blandes med litt olje (Oliven).
Oppskåret kan den stekes lett sammen m grønnsaker . kombineres gjerne med litt karri el gurkemeie.
All løk kan spises rå, blandes i salat, eller på ei skive flerkornbrød med økologisk smør eller olivenolje på. Deilig med havsalt over .-)
Husk: virkningen av kombninasjonen av antikreftmat-sorter har større virkning enn "en ting av gangen".
Obs: De nasjonale ernæringsråd og norsk ernæringsforskning handler alt for mye om de enkeltvise mat-sorter, og måles hver for seg. Mens sammensetning av flere er påvist i mange internasjonale studier , til å ha langt større effekt.
Hei,
SvarSletthar fulgt deg en stund, har du sett boken min? Vi mener mye av det samme, og det hadde vært super interessant med litt mailutveksling :)
Anne Fi, forfatter av boken; fremdeles iLive
annefi@troye.no
Har ikke sett boken din - blir nå kjempenysgjerrig. Mailer deg for å bestille et eksemplar .-) Tusen takk for tips.
SvarSlett