Sider

fredag 8. april 2011

Ingen liker å bli lurt....

Humanetisk Forbund har en kampanje "Ingen liker å bli lurt", som omhandler advarsler mot alle som vil lure oss for penger og som driver med "humbug" (mitt uttrykk)
Tv-legen Jørgen Skavlan går i bresjen for HEF sin kampanje med følgende innlegg:

Her måtte jeg klippe vekk innlegget til Skavlan. Jeg klarte rett å slett ikke å hindre at han "startet sin tale" umiddelbart når man åpnet bloggen min.


 Du finner det ved å søke under


Ingen liker å bli lurt.noFra:  | Opprettet: 28. feb. 2011
- Nordmenn er Europas mest naive befolkning, sier lege Jørgen Skavlan. Han ble kåret til Årets almennlege 2010.

Denne filmen er del av kampanjen Ingen liker å bli lurt! og er produsert på vegne av Human-Etisk Forbund.
Min vurdering av dette er:
Jo, Skavlan har både kompetanse og kunnskap. Om Medisin. Han avdekker sine holdninger og verdier. Det er han helt fri til.

Som "overlever" og som "selvbehandlende cancerianer på det 19. året, er det bare slik at jeg fortsatt har et meget godt og levende liv. Riktignok mer på tross av Norsk Helsevesen, enn på grunn av det.
Skavlan, og HEF, har nok heller liten innsikt i alt som "ligger bak" eller som representerer den energien som ligger i det Å Tro på at noe nytter. 
I Medisinsk vitenskap er  f.eks. Placebo en heller mistenkelig, men påtvunget faktor for å få  vitenskaps-resultatene "godkjent".  Og det er hva de derfor kan om slikt.

Til Skavlan: En advarsel mot "luringer som ikke er til gavn" er ok.  Men du fremmer noen spørsmål i "snutten" ovenfor - det finnes faktisk svar på alle dine spørsmål. Kløktige og erfarte svar.  Men du må søke dine svar. Det betinger nok en ørliten åpenhet i grunnholdningen, men det lar seg fikse om du glipper litt på skylappene du omtaler.  På en annen side kan jo også du fritt velge å la være å finne noen av de gode "svar" som faktisk finnes.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar