Sider

onsdag 8. desember 2010

Pensjonsreform for Uføre...

Interessant å se hva som foregår omkring Pensjonsreformen også her hjemme. (Ikke bare i Frankrike o.a. land).
Alle kan være enig om at dette er komplisert. For oss alle.
Her bare noen "viktige stikkord" slik det kan sees for meg som bruker/ufør.


 1. Ønsket om å komme i arbeid har vært konstant fra første sykedag.(som var februar 2001; nå skriver vi des. 2010)
 2. Helbreden og arbeidsførheten ble mer og mer redusert omvendt proposjonalt med medisinsk behandling. Samtidig som jeg medførte store utgifter i helsevesen og trygdevesen - ble jeg dårligere.
 3. Nåværende månedlig stønad/inntekt er beregnet/opptjent etter full opptjeningstid bl.a. ved 20 år som mellomleder/leder i kommunalt sosialt- og barnevern. (inkl opplæringsansvar for de nye særlovene fra 1993) Jeg har formell fagkompetanse på plass, samt div tilleggskompetanse på høgskolenivå mht økonomi,administrasjon,ledelse. I tillegg kvalifikasjon som faglig veileder.
 4. I løpet av siste 2 år, intenst siste 12 mnd, er jeg tilbake og klar for faktisk noe sysselsetting utenfor heimen. Alt sammen finansiert av egne midler. Store øk. kostnader, men likevel ikke i nærheten av hva "de offentlige behandlingskostnadene i sykeårene" har vært.
 5. Søknad om arbeid? Kvinne, 56 år, 10 år ute av arbeidslivet og dog fortsatt diagnose kreft - hvem tør tilby en arbeidsavtale? Som tidl. leder m/ansettelsesansvar ville jeg vegret meg. Ikke for at jeg ikke ville imøtekomme arb.søkeren, men pga begrensningene og mulige belastninger m "usikker arbeidskraft i sårt tiltrengte stillingshjemler". 
Erfaring: Jeg har ved to forskjellige henvendelser presentert meg ved lokalt trygdekontor/lokalt NAV o med min bakgrunn og hensikt. Min tanke var: uansett burde jeg kunne klare å ta fatt på noen saksbunker, avhjulpet arbeidspresset. Reslutat: Verken saksbehandler på min fødselsdato eller noen leder eller mellomleder var ledig for dialog, verken på dagen eller på flere måneder. Har senere ringt i håp om å komme i dialog med en "egna leder" - men "desverre ikke tilgjengelig". 

Oppsummering: Jeg oppfatter at Velferdskassa må redusere de løpende utgiftene. Det er forståelig.
Nå har jeg med egne øyne sett, og egen kropp opplevd, de ekstreme behandlingskostnadene som samfunnet dekker - uten noen kritisk vurdering av de helsemessige konsekvenser for den enkelte pasient.
Fra Statens side forsøkes slike kostnader redusert med innstramming på det enkelte sykehusbudsjett.Også dette uten konsekvensutredning.

Det neste er å se på løpende utbetalinger til livsvarige uføre; enkelt å vurdere reduksjon på månedlig utbetaling . Dvs  redusere inntekta til den enkelte mottaker. Det gjenstår å se hvilke konsekvensutredning som faktisk vil bli gjort.

Min konklusjon pr dagsdato: Selve fenomenet å redusere inntekta til uføre medfører nødvendigvis ikke enklere sysselsetting av denne gruppen.  Da nivået på den enkeltes uførepensjonen faktisk er beregnet ut i fra individuell opptjening etter reelle arbeidsår og pensjonsinnbetaling, blir en slik reduksjon å anse som offentlig godkjent robberi av de uføre.

Min Påstand: En reell endring i Velferdstatens overforbruk både kan og må begynne i en annen ende; nemlig å konsekvensmåle utgifter og praksis omkring legemiddelbruk. 

4 kommentarer:

 1. Då både helsereform/sykehusdrift og uførepensjon/få uføre i arbeid er hete tema for tiden. Jeg syns du skrev så BRA om disse sakene, så jeg håper at du kunne prøve å få det inn i pressen/aviser. Jeg tror det er mange som mangler kunnskap på dette området, slik at mytene lever i beste velgående, også hos de styrende/politikerne. Ja kanskje især hos dem.

  SvarSlett
 2. Takk skal du ha. Ja, kunne nok egna seg for avis-spaltene, men jeg er ingen "avis-optimist" da jeg flere ganger har erfart at det er vrient å "komme til orde med hva jeg vil" i vårt så "demokratiske avis-land". Har man nemlig litt for direkte snert og for klar tale, så blir man underkjent med det samme. Men vi får se. .-)

  SvarSlett
 3. Jeg opplever Puls i NRK som åpne for forskjellige innfalsvinkler til helsesaker. Dine erfaringer burde være helt passende i forhold til den programprofilen de kjører.

  Får jeg innpass i et passende medium en dag, ville det være en sann glede å portrettere deg!

  SvarSlett
 4. Jeg er 15 år gammel. Jeg ble født med HIV, min mor gikk bort på grunn av HIV-infeksjonen, og jeg angrer på hvorfor jeg aldri møtte Dr. Itua. Han kunne ha kurert mamma for meg, fordi det var enlig mor for moren min at jeg kom over Dr. itua-helende ord. online om hvordan han kurere forskjellige sykdommer i forskjellige raser sykdommer som HIV / Aids Herpes, Parkison, Astma, Autisme, Copd, Epilepsi, helvetesild, forkjølelsessår, infertilitet, kronisk fatiguesyndrom, fibromyalgi, kjærlighetsspell, prostatakreft, lungekreft, glaukom ., psoriasis, levercirrose, grå stær, makuladegenerasjon, Chrons sykdom, smittsom mononukleose., hjerte- og karsykdommer, lungesykdom. forstørret prostata, osteoporose. alzheimers sykdom, psoriasis, bipolar lidelse, demens., tach sykdom, brystkreft, blodkreft , Kolo-rektal kreft, kjærlighetsformulering, kronisk diaré, atxi, leddgikt, amyotrofisk lateral skoliose, fibromyalgi, fluorokinolon toksisitet syndrom fibrodysplasi Ossificans Progres Sclerosis, svak ereksjon, brystforstørrelse, Helse les, stivkrampe, kikhoste, tuberkulose, polio og difteri) Diabetes Hepatitt til og med kreft. Jeg var så spent, men skremt samtidig fordi jeg ikke har kommet over slike ting på nettet, så kontaktet jeg Dr Itua på Mail drituaherbalcenter@gmail.com/ . Jeg chatter også med ham på appen +2348149277967. Han forteller meg hvordan det fungerer, så sier jeg ham at jeg vil fortsette. Jeg betalte ham så raskt. Postkontoret i Colorado at jeg mottar urtemedisinen min innen 4/5 arbeidsdager. og her lever jeg sunt igjen, kan forestille meg hvordan gud bruker menn til å manifestere verkene sine. Jeg skriver i alle artikler på nettet for å spre gudsarbeidet til Dr. Itua urtemedisin, Han er en stor mann.

  SvarSlett