Hvorfor er sukker og hvitt mel så galt?
Sitat fra Serven-Schreiber s 105:
«Mat som øker glukosenivået i blodet raskt, for eksempel sukker eller hvitt mel, omtales som mat med høy «glykemisk indeks». Når vi spiser slike matvarer, utskiller kroppen øyeblikkelig en dose insulin for å hjelpe glukosen i å trenge inn i cellene. Sammen med insulinet utskilles også et annet molekyl som kalles IGF(insulin-growth factor) som skal stimulere cellevekst. Sukker gir altså næring til vevet og bidrar til at det vokser raskt. Insulin og IGF har også en annen virkning, de bidrar til betennelsesfaktorer som også stimulerer cellevekst og fungerer som gjødsel for tumorer.»
Folkelig talt: Insulinet og IGF-molekylet omdanner hvitt mel og sukker til glykose , som gjør ekstreme skader i kroppens celler.
I tillegg har vi fått en enorm endring i mat som er tilført «industriell glucose» allerede før vi spiser den.
F.eks. Fruktosesirup fra mais, en blanding av fruktose og kunstig fremstilt glucose.I følge Wikipedia går også Sukrin inn i kategorien "industirelt fremstilt glucose".
Dvs at når konsentratet fjernes fra sin opprinnelige sammenheng (det er fruktose i alle frukt) og blandes med glukose, kan ikke kroppens egenproduserte insulin greie å styre det uten at det skjer skader. Det blir en overbelastning og fruktosen blir giftig.
De praktiske rådene fra David Serven-Schreiber er som følger:
Velg Matvarer etter deres glykemiske indeks:
Høy glykemisk indeks: Lav glykemisk indeks:
(bør unngås) (kan brukes mye)
Hvitt el. Brunt sukker, Naturlige søtningsmidler,
honning,sirup, lønnesirup, agavenektar (ekstrakt fra
glukose og fruktose kaktussevje),stevia (fra en
plante fra Stillehavet), xylitol
(ekstrakt fra barken til bkjørketreet),
mørk sjokolade (minst 70 % kakao)
Hvitt mel, hvitt brød, hvit ris, Helkorn, brød bakt med flere korn-
overkokt hvit pasta, muffins, bagels, typer, brød bakt på surdeig. Ris: brun
croissanter, riskaker ris, basmatiris el thairis. Pasta: kokt
al dente (helst helkornpasta),
quinoa, havre, hirse, bokhvete.
Poteter, særlig potetmos (bortsett fra Linser, erter, bønner, søtpoteter, yam.
den skjeldne typen Nicola)
Cornflakes, Rice krispies og de fleste Havregryn, musli, Ali-Bran,
andre hvite el søte frokostblandinger Special K.
Syltetøy og gele, frukt kokt i sukker, Frukt i sin naturlige form, særlig
frukt i sirup blåbær,kirsebær, bringebær. Disse
regulerer sukkeret i blodet (bruk
agave som søtningsmiddel).
Søte drikker, industrifremstilte Vann med sitron, timian eller salvie.
fruktsafter, leskedrikker
Grønn te (uten sukker, el med agave)
Denne teen bidrar aktivt i kampen mot
kreft.
Ingefær trukket i kokt vann,gjerne med
sitron-dråper oppi. (Go blod-renser)
Alkohol (unntatt til måltidet) Et glass rødvin pr dg til måltidet.
Hvitløk,løk,sjalottløk; når dette
blandes i annen mat, bidrar det til å
holde insulinnivået nede.
Hei,
SvarSlettDet var interessant å lese om IGF(insulin-growth factor) i innlegget ditt. Jeg googlet insulin-growth factor, og da bel det enda mere interessant. Først så jeg en YouTube video der foreleseren fremmet de samme synspunktene som du gjengir i bloggen din. Han la også vekt på at mye IGF statistisk reduserer livslengden. Desverre snakket han en veldig fort og slurvete engelsk, så jeg fikk ikke med meg alt. Den neste linken promoterte IGF som et naturmiddel for å bygge imponerende muskelmasse hos kroppsbyggere. Jeg fikk litt "gal verden" assosiasjoner. En nettside var dedikert til IGF, men bare med vinklingen kroppsbygging. Det er sikkert der pengene ligger.
Hilsen Hans Petter
Ja, huff. Derfor er dette et viktig budskap til fler enn Cancerianere; ikke minst til dagens ungdom.
SvarSlettHei. Bare en liten tanke fra meg. Synes det er synd at det rundt disse rosa sløyfe tider bakes så mange usunne cupcakes med MYE sukker. Når sukker faktisk kan bidra til brystkreft.
SvarSlettMvh Nelli