Sider

fredag 10. juni 2011

Men Tine Meierier for drive sine melke-reklame, helt ukritisk.


Takk til Gunnhild Wik Mikkelsen via Flyvende Tallerken  som holder seg (og oss ) oppdatert på nyere ernærings-forskning:

Det betyr at melk (og all animalsk melk sies det her), ost og kjøtt bør vi redusere inntaket betydelig.
Nedenfor har jeg tillatt meg å kopiere inn noen sitat fra følgende undersøkelse:


www.komaelk.dk
Vi har lært, at mælk er sundt. Forskning bekræfter dog, at komælk er stærkt kræftfremkaldende. Det er især indenfor brystkræft, prostatakræft og kræft i æggestokkene, at der findes en del forskningsresultater.
for 8 timer siden · 

MÆLK INDEHOLDER KRÆFT-FREMKALDENDE HORMONER

Det er de færreste, som er klar over, at mælk indeholder en lang række hormoner. Blandt andet kvindehormonerne østrogen og progesteron. Det blodsukkerregulerende hormon insulin, er også tilstede i mejeriprodukterne. Væksthormonerne IGF-1, IGF-2 og EGF er mere ukendte. Til gengæld findes der meget dokumentation som viser, at disse væksthormoner fremmer udviklingen af brystkræft og prostatakræft
Læs mere om bestanddelene i komælk

MÆLKEPROTEIN KAN GIVE SUKKERSYGE

Ifølge en laboratorietest på universitetet i Toronto har børn med sukkersyge syv gange så mange antistoffer mod komælksproteiner i blodet, sammenlignet med raske jævnaldrende.

Finske forskere har rettet mistanke om, at proteinet i komælk, givet til børn i deres første halve leveår, kan fremme udviklingen af insulinkrævende diabetes, hvilket bekræftes af følgende citat: "Man har dog fundet, at anvendelsen af komælksbaseret modermælkserstatning i stedet for modermælk i de første 3-4 levemåneder synes at være forbundet med en let øget risiko for senere at udvikle insulinkrævende diabetes." Arne Astrup, formand for Ernæringsrådet. "Madkassen", Helse nr. 3. 1997.
Tidlig indtagelse af komælk øger risikoen type I diabetes ca. 1,5 gange. Se forskning


FORSKNING MED BØRN

Børn som indtager mejeriprodukter kan få store problemer i hele deres opvækst. En svensk undersøgelse med 152 børn med mælkeallergi påviser en lang række symptomer forårsaget af komælk. Læs undersøgelsen (1)

Børn, der får komælk, får meget hyppigere kolik, mellemørebetændelse (Acta Otolaryngol 1999; 119: 867-73), astmatisk bronkitis, børneeksem og type 1 diabetes. (Diabetes Oct 2000; 49:1657-65).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar