Sider

søndag 6. februar 2011

Frisk og kronisk syk


Her har jeg fått inn et tips som ser ut til å kunne ha interesse;

Frisk og kronisk syk

et psykologisk perspektiv på kronisk sykdomForfatter: Elin FjerstadPris: 
Kr 349,-   
 Kjøp 
ISBN: 9788205402355
(8205402353)Forlag: Gyldendal akademiskSpråk: BokmålFormat: HeftetTrykket: 2011Utgitt: 2010Sider: 297Nivå: VoksenStatus: På lager - sendes nå (1 stk.)Emner: Mental hygienePasienterSykdommerDen Norske Bokdatabasens omtale:
Denne boken handler om de psykologiske aspektene ved det å ha en kronisk sykdom. Den gir eksempler fra mennesker med revmatiske sykdommer og diskuterer hvordan man kan balansere det å være syk og frisk på samme tid. Boken presenterer konkrete verktøy til bruk i samtaler med kronisk syke. Den er skrevet for alle helsearbeidere som møter pasienter med kronisk sykdom. Med litteraturliste og stikkordregister.Forlagets omtale:
Hvordan oppleves det å ha en sykdom som aldri går over, og hvordan lever en best mulig med de utfordringene det innebærer? I denne boken rettes søkelyset mot de psykologiske aspektene ved kronisk somatisk sykdom. Gjennom eksempler fra mennesker med revmatiske sykdommer belyser forfatteren denne krevende balansekunsten; å være syk og frisk på samme tid. Forfatteren kombinerer en grundig gjennomgang av forskning med teoretiske bidrag fra blant annet utviklingspsykologi, helsepsykologi, positiv psykologi og kognitiv psykologi. Boken bidrar til å gjøre psykologisk teori anvendelig og tilbyr leseren konkrete verktøy til bruk i samtaler med både barn og voksne med kroniske sykdommer. Boken er skrevet for alle helsearbeidere som møter pasienter med kronisk sykdom, og for studenter innenfor helsefag som psykologi, medisin, sykepleie, ergoterapi og fysioterapi. Den som selv er kronisk syk, eller er pårørende, trenger den samme kunnskapen. For hvordan holde seg så frisk som mulig, og hva slags hjelp trenger en for å få det til?Del på Facebook
 Kjøp 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar